STOOMRECEPTEN VAN ZANUSSI
MET STOOM EEN HEERLIJKE SMAAK.
Blader door onze stoomrecepten, van overheerlijke focaccia tot zachte briocherollen of pitabrood. Alles bereid met onze Zanussi PlusSteam oven.
FOCACCIA MET TOMATEN EN BASILICUM
DEEG
328g bloem
240g lauw water
7g fijn zeezout
3g verse gist
22g olie
TOPLAAG
1 bakje kerstomaten
1 bos basilicum
Olijfolie om te besprenkelen
Zeezoutvlokken
Wat semolinabloem
Focaccia is overheerlijk op zich, lichtjes gedipt in olie. Of probeer uw focaccia ook met in pancetta gewikkelde kip,, afgewerktmet avocado salsa?
METHODE
BAKKEN
1. Giet 100ml water in de onderkant van de holte. Zet de oven op het PlusSteam verwarmingsprogramma. Druk op de knop PlusSteam en laat de oven voorverwarmen tot 230C*.
2. Het deeg besprenkelen met olijfolie en bestrooien met zeezoutvlokken.
3. De plaat in de oven plaatsen, de temperatuur verlagen tot 200C en gedurende 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
Conventioneel koken: Verwarm de oven voor op 240C. De plaat in de oven plaatsen, de temperatuur verlagen tot 220C en gedurende 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
MAKKELIJKE PITA (Voor 6)
DEEG
350g bloem
220g lauw water
16g olie
7g fijn zeezout
7g verse gist
Dit overheerlijke midden-oosters brood is fantastisch om te delen met vrienden. In het bijzonder met uw favoriete dipsaus en met pikante lamsspiezen.
METHODE
BAKKEN
1. Giet 100ml water in de onderkant van de holte. Zet de oven op het PlusSteam verwarmingsprogramma. Druk op de knop PlusSteam en laat de oven voorverwarmen tot 220C*.
2. Plaats de plaat in de oven, laat 10 tot 15 minuten bakken of totdat het tot een bal opbolt.
3. Na het bakken van de plaat verwijderen en met een schone theedoek bedekken totdat de pita is afgekoeld.
Conventioneel koken: Verwarm de oven voor op 220C. Bak gedurende 15 tot 20 minuten of totdat het tot een bal opbolt. Na het bakken van de plaat verwijderen en met een schone theedoek bedekken totdat de pita is afgekoeld.
VERSE BAGUETTE (VOOR 4)
DEEG
432g bloem
40g licht roggebloem
310g lauw water
9g fijn zeezout
9g verse gist
Wat semolinabloem
U kunt deze verse baguettes vullen met wat u maar wilt – langzaam geroosterd BBQ varkensvlees, rodekoolsalade en chili-jam is bijzonder lekker.
METHODE
BAKKEN
Giet 100ml water in de onderkant van de holte. Zet de oven op het PlusSteam verwarmingsprogramma. Druk op de knop PlusSteam en laat de oven voorverwarmen tot 230C*.
Maak met een klein scherp mes twee sneden over de lengte van de baguette, een aan de voorzijde en nog een in het midden.
De plaat in de oven plaatsen, de temperatuur verlagen tot 200C en gedurende 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
*Conventioneel koken: Verwarm de oven voor op 240C. De plaat in de oven plaatsen, de temperatuur verlagen tot 220C en gedurende 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
GOUDEN BRIOCHE
DEEG
350g bloem
36g kristalsuiker
7g fijn zeezout
10g verse gist
48g melk
AFWERKING
105g zachte boter
EIGEEL
1 ei
snufje zout
Gebruik uw briochebroodjes voor het ultieme hamburgerbroodje. Voeg gewoon een sappige hamburger, uw lievelingskaas, sauzen en salade toe. Doodeenvoudig.
METHODE
BAKKEN
1. Giet 100ml water in de onderkant van de holte. Zet de oven op het PlusSteam verwarmingsprogramma. Druk op de knop PlusSteam en laat de oven voorverwarmen tot 200C*.
2. Lichtjes bestrijken met eigeel (eventueel bestrooien met sesamzaden).
3. De plaat in de oven plaatsen, de temperatuur verlagen tot 170C en gedurende 10 tot 15 minuten goudbruin bakken.
*Conventioneel koken: Verwarm de oven voor op 240C. De plaat in de oven plaatsen, de temperatuur verlagen tot 220C en gedurende 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
KLASSIEK BROOD
DEEG
490g bloem
320g lauw water
10g fijn zeezout
10g verse gist
20g boter of smout
Serveer uw klassieke brood eens met een mengsel van kazen, peper en sauzen, zodat u een pittige en overheerlijke Welsh rarebit krijgt?
METHODE
BAKKEN
1. Giet 100ml water in de onderkant van de holte. Zet de oven op het PlusSteam verwarmingsprogramma. Druk op de knop PlusSteam en laat de oven voorverwarmen tot 220C*.
2. Maak met een klein scherp mes een ondiepe snede in het midden van het brood.
3. Plaats de plaat in de oven, de temperatuur verlagen tot 200C en 20 tot 25 minuten bakken.
*Conventioneel koken: Verwarm de oven voor op 220C. Plaats de plaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 200C. 20 tot 25 minuten laten bakken, haal het deeg uit de bakvorm en plaats het brood terug in de oven. Bak het goudbruin.
EENVOUDIGE CIABATTA
DEEG
330g bloem
240g lauw water
7g verse gist
3g fijn zeezout
16g olijfolie
U kunt uw lekkere ciabatta bijvoorbeeld serveren met gegrilde chorizo, pepperonata en rucola.
METHODE
1. Doe alle ingrediënten in een mengkom met de deeghaakbevestiging. Zorg dat het zout en de gist niet met elkaar in contact komen voor het mengen.
2. Meng op een trage snelheid gedurende 5 minuten, vervolgens op een snellere snelheid gedurende nog eens 4 minuten.
3. In een licht ingevette kom op kamertemperatuur plaatsen en 2 uur laten staan. Na het 1e en 2e uur voorzichtig tot een envelop vouwen.
4. Plaats het deeg op een met bloem bestoven plaat en vouw het opnieuw in een envelopvorm, op een warme plaats laten rijzen totdat het volume met 50% is toegenomen.
BAKKEN
BROOD MET ZADEN
DEEG
455g bloem
50g volkorenmeel
325g lauw water
10g fijn zeezout
10g verse gist
KORSTBROOD MET ZADEN
50g pompoenzaden
50g sesamzaden
50g maanzaad
50g zonnebloemzaden
Uw brood met zaden vormt een perfecte aanvulling op de diepe, rijke smaak van geroosterde rode bietensoep.
METHODE
BAKKEN
1. Giet 100ml water in de onderkant van de holte. Zet de oven op het PlusSteam verwarmingsprogramma. Druk op de knop PlusSteam en laat de oven voorverwarmen tot 230C*.
2. De plaat in de oven plaatsen, de temperatuur na 10 seconden verlagen tot 200C en gedurende 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
*Conventioneel koken: Verwarm de oven voor op 230C. Plaats de plaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 200C na 10 seconden. Bak gedurende 15 tot 20 minuten tot het goudbruin is.
BROOD ZOALS VAN DE BAKKERIJ
Onze Multifunctionele PlusSteam oven bakt, grilt en roostert net zoals een gewone oven. Maar u kunt tijdens het kookproces ook stoom aan het gerecht toevoegen om het beste bakresultaat te bereiken.